BØKER TIL REISEN – BOOKS

Irland – en keltisk reise i sommer?

Jeg får spørsmål på e-post om reisemål i Irland. Send inn spørsmål i skjemaet nedenfor, så skal jeg forsøke å svare! 

Lonely Planet kårer irsk region til reisemål nr.1 i 2018

Jeg håper bildene nedenfor frister til å reise til Irland i 2018! I boken «Irland – en keltisk reise»  https://www.tanum.no/forfattere/Jareg,%20Kirsti møter du blant andre gæliske historiefortellere, drukkenbolter, øykonger, IRA-tilhengere og laksefiskere. I tillegg skriver jeg om kjente og mindre kjente reisemål – øyer som ikke står på reiseoperatørenes lister og naturskjønne perler i vakre Nord-Irland som nå troner øverst på Lonely Planets liste.

«Forfatteren skriver vakkert og kunnskapsrikt om Den grønne øya, om menneskene, stedene og historien. En bokperle.» Torbjørn Færøvik, forfatter.

Irland - en keltisk reise

Norges største reisemagasin «REISELYST» om «Øyene i vest»

magasinetreiselyst-1-2015-1

«Hebridene, Orknøyene og Shetland – de tre navnene er for mange best kjent fra fiskerimeldingene på radio. Men de er også mye, mye mer. De er whisky og fuglekikking, vakker natur med steile klipper og hvite strender, og – kanskje aller mest spennende sett fra en norsk godstol: en slags halvnorske utposter som fortsatt har de flere hundre årene under norsk herredømme dypt i sin kulturelle DNA. Etter noen kvelder med Kirsti MacDonald Jaregs bok under leselampa, vil ikke fascinasjonen bli mindre. Snarere tvert imot. I «Øyene i vest» binder hun sammen fergeturer over opprørte sund med alt fra norske vikingjarler og skotske lorder til dagsaktuelle stridstemaer, Alt sammen spekket med anekdoter og fargerike detaljer i et godt og lettlest språk, og med en finstilt balanse mellom å utøve kildekritikk og likevel fortelle de gode historiene. «Øyene i vest» er varmt anbefalt enten du lenge har drømt om fergeeventyr i vesterled, eller du knapt visste at øyene fantes. For resultatet er det samme. Du får lyst til å reise dit.»

Magasinet «REISELYST». Jan/feb 2015

KJØP «Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland»

øyene i vest ny 9788202470050

https://www.tanum.no/tanum/search/search.action?query=%C3%B8yene+i+vest

«Med en ny bok i sekken kan en med stort utbytte reise i vesterled. … » (Karsten Alnæs, Aftenposten)

«Kirsti Jareg, author of Øyene i Vest (The Islands in the West) hopes not so much to ride the wave of interest for Scotland, as to raise its swell into something more important: a new awareness of the strength of ancient bonds.» (Andrew Boyle, The Guardian)

Kirsti Jaregs bok «Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland»  …. gir oss lyst til å seile dit igjen….Denne boken gir jeg derfor terningkast 6.» (Henrich Nissen-Lie, Seilas)

Welcome to my travelblog from the Scottish Islands/Velkommen til «Skottland. Øyene i vest»

        øyene i vest ny 9788202470050

Karsten Almæs om «Øyene i vest»:

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Gront-land-sa-langt-en-ser-6678372.html

ØYHOPPING I SKOTTLAND?

Denne bloggen inneholder tips og lenker for de som vil planlegge en tur til de skotske øyene. Jeg er norsk-skotsk og har skrevet reiseskildringen «Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland». De tre skotske øygruppene var en gang norske kolonier. Boken skal inspirere med sine bilder, underholde med sine historier og gi deg kunnskap. I tillegg til å være en følgesvenn til disse vakre øyrikene, er boken også myntet på den nysgjerrige sofareiseren. Noen av levemåtene jeg beskriver i boken vil sannsynligvis være borte om noen år. Med andre ord – det er ingen grunn til å vente med å legge turen til øyene i vest!

Omtaler/About the book:

«Med en ny bok i sekken kan en med stort utbytte reise i vesterled… » (Karsten Alnæs, Aftenposten)

«Kirsti Jareg’s Øyene i vest (Cappelen Damm 2011) is a gently-paced, reflective account of life in the Western and Northern Isles – in Norwegian eyes, ‘looking west’, the old Viking lands. Jareg, of Scottish descent, spent several months living amongst the folk of the islands, getting to know place and people at first hand. Her research is detailed, but so lightly handled that the book is a joy to read.» (The Norwegian Scottish Society, Edinburgh)

«Kirsti Jareg, author of Øyene i Vest (The Islands in the West) hopes not so much to ride the wave of interest for Scotland, as to raise its swell into something more important: a new awareness of the strength of ancient bonds.» (Andrew Boyle, The Guardian)

«Øyene i vest» som «en vellykket litterær kombinasjon av humor, undring og nysgjerrighet».  (Cappelen Damm)

«Sprit er poesi, og whisky ei lang forteljing. Jareg blir ein forteljar med sans for suspens når hos skriv om dette.» (Mette Karlsvik, Prosa)

Se artikkel om øyene og boken i Bergensavisen  https://web.retriever-info.com/go/?u=https%3A%2F%

«En meget fin bok som forteller med kunnskap og innlevelse, og delvis egen oppvekst i sjøkanten på (hovedsaklig) vestsiden av Skottland. …En kjempebra bok for oss som ikke bare er fans av whisky, men liker hele den caledonske/keltiske/skotske “pakka”, som meg selv». (medlem av Norsk MaltWhiskyLag)

GOD REISE!

Kirsti MacDonald Jareg

Julegavetips fra Vagabond/Reiselyst

Jeg er glad for og stolt over at Norges største reisemagasin anbefaler boken «Island En reiseskildring» blant bøker som inspirerer! Boken er myntet både på folk som vil reise til Island og til «sofareisere». God tur! https://www.norli.no/island-4

Ringerike bibliotek 18.11. kl. 18

Island. Der Europa ender – en litterær reise

Kirsti Mac Donald Jareg Kristian Breidfjord

«Blind er bokløs mann» sier et islandsk ordspråk. I anledning Nordisk litteraturuke har vi i samarbeid med Foreningen Norden gleden av å invitere til en litterær reise til sagaøya Island. Torsdag 18. november kl. 18.00 kommer forfatterne Kristian Breidfjord og Kirsti MacDonald Jareg til Ringerike bibliotek.

Kristian Breidfjord presenterer fem helt sentrale islandske lyrikere fra de siste hundre årene. Med sine gjendiktninger og biografiske forord, byr Prolog på jorden (Solum Bokvennen) på en rik, og for mange ukjent, og aktuell dikterkunst fra vårt nært beslektede naboland i vest.

Kirsti Mac Donald Jareg har skrevet sin tredje bok fra vesterled. Island. En reiseskildring (Cappelen Damm) formidler på levende vis møter med mennesker og steder på randen av Europa. På denne øya – der jordskorper krangler og vannpytter koker – bor også sagafortellingene fortsatt i landskapet. Det gjelder bare å lete dem opp.

De to ulike forfatterskapene utfyller hverandre på en fin måte, og gir oss en unik litterær reise til sagaøya.

Enkel servering. Elever fra musikklinja ved Ringerike videregående skole vil stå for de musikalske innslagene. Gratis inngang.

En litterær reise til Island?

Vet du om et bibliotek eller kulturhus som vil ha oss på besøk? Eller kanskje en bokhandel eller privat tilstelning? Vi sørger for en litterær reise til Island du sent vil glemme – med lysbilder og opplesninger som tar publikum til kjente og ukjente steder på vulkanøya.

Nå i november besøker vi den islandske ambassaden og Ringerike bibliotek i samarbeid med Foreningen Norden.

Interessert? Se kontaktopplysninger nederst på siden.

Vårtur til Irland 2022 – bli med!

Jeg gleder meg til å være guide og foredragsholder på den grønne øya i mai 2022 for Escape Travel https://escape.no/reiser/irland-forfatter-kirsti-macdonald-jareg/ Noen høydepunkter på turen er mystiske Newgrange, det fantastiske Titanicmuseet i Belfast, verdensarvstedet Giant’s Causeway, Aranøyene og mye mer! Sang og musikk blir det også – og kanskje en liten whisky for de som liker slikt!

Aftenposten Historie mai 2021

I mai-utgaven av Aftenposten Historie kan du lese et utdrag fra min nyeste bok «Island. En reiseskildring» https://www.tanum.no/forfattere/Jareg,%20Kirsti

Den handler om gravet håkjerring som islendingene påstår er en delikatesse. Vel, prøv og døm selv! Du får også noen reisetips på veien.

Island i sommer?

Hvorfor ikke besøke Island i sommer? Med min nyeste bok «Island. En reiseskildring» som både reisefølge og guide? Boken er også myntet på sofareisere og andre som er interessert i denne øya i Atlanteren – les mer her https://www.tanum.no/forfattere/Jareg,%20Kirsti

Videoen under er fra øya Hrísey på Nord-Island. Øya ligger en kort kjøretur unna Akureyri og ferjene går ofte om sommeren. Bilen må stå på land mens du rusler rundt på merkete stier blant fugler, blomster, gamle torvmyrer og gamle trehus før du spiser lunsj på øya.