Øyhopping til skotske maltwhiskydestillerier

(Foto: Kirsti Jareg)

Hva med å øyhoppe fra et maltwhiskydestilleri til et annet på vestkysten av Skottland? Her kommer tips til en reiserute: Fly til Glasgow, Edinburgh eller Aberdeen. Lei bil eller ta buss til ferjeleiet Kennacraig som ligger på halvøya Kintyre sydvest på den skotske kysten. Ta ferje til Islay. Her finner du destilleriene Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Bowmore, Caol Ila, Bunnahabhain, Port Charlotte, Bruichladdich og Kilchoman. (Se www.calmac.com for ferjetider til alle øyene på Hebridene og vestkysten). Fra Islay er det en ti minutters ferjetur til naboøya Jura der du finner Jura destilleri. (Hvis du vil fly til Islay, kan du fly fra Glasgow med selskapet Flybe, www.flybe.com)

Fra Islay kan du ta ferje til den viktorianske havnebyen Oban og besøke destilleriet der, før du tar en ferjetur på førti minutter til øya Mull der du finner Ledaig destilleri i den fargesterke, lille havnebyen Tobermory.

Tilbake igjen i Oban kan du ta ferje til Lochboisdale i Syd-Uist på de ytre Hebridene. Herfra kan du kjøre til Berneray og ta nok en ferje til Harris hvorpå du kjører videre til Uig på øya Lewis. Her finner du det nyåpnete destilleriet Abhainn Dearg Distillery.

Fra Lewis kan du ta ferjen til Skye og besøke Talisker destilleri, før du enten tar ferje eller bro tilbake til fastlandet igjen.

Vil du vite mer om disse øyene, kan du jo forberede deg ved å lese «Øyene i vest».

Husk å sjekke åpningstider hos destilleriene – god tur!

2 kommentarer om “Øyhopping til skotske maltwhiskydestillerier”

  1. Du er en STJERNE …..SPENNENDE REISERUTE—Selv om jeg jakter på Håkon Håkonsen, så tar jeg meg gjerne en god wisky !!
    reidun i arendal

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s