Hyggelig anbefaling av «Øyene i vest»

Hyggelig anbefaling fra medlem av boksiden «Lesehesten»:

«Jeg har vært på øyene i vest i hele påsken, det vil si i bokform. En utrolig bok hvis man er interessert i disse øyene som har en så fantastisk historie. Jeg sakser fra omtalen:
’ Landskapet på Hebridene, Orkenøyene og Shetland er vilt og variert, og øyboerne holder både den norske og den keltiske kulturtradisjonen i hevd. I flere hundre år var disse øyene under norsk herredømme. Her snakkes det fortsatt om kong Magnus Berrføtts herjinger. Under andre verdenskrig drev Shetlandsfarerne med Shetlands-Larsen i spissen frigjøringskamp med fiskeskøyter.
Mange har med ulike utgangspunkt latt seg fascinere av disse øyene, og mange har en rolle i denne boken, blant andre Felix Mendelssohn, dronning Victoria, Sir Walter Scott og George Orwell. Den røde tråden er møtene med mennesker, hverdagsliv, historie og kultur i brytning mellom tradisjon og modernitet.
Forfatteren Kirsti Jareg har norsk og skotsk opphav, og kjenner øyene fra barndommen av. ’

Boken kan anbefales på det varmeste, jeg lånte den på biblioteket. Sukk, deet er vel det nærmeste jeg kommer en del av disse øyene, selv om jeg har vært på noen.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s