Norges største reisemagasin «REISELYST» om «Øyene i vest»

magasinetreiselyst-1-2015-1

«Hebridene, Orknøyene og Shetland – de tre navnene er for mange best kjent fra fiskerimeldingene på radio. Men de er også mye, mye mer. De er whisky og fuglekikking, vakker natur med steile klipper og hvite strender, og – kanskje aller mest spennende sett fra en norsk godstol: en slags halvnorske utposter som fortsatt har de flere hundre årene under norsk herredømme dypt i sin kulturelle DNA. Etter noen kvelder med Kirsti MacDonald Jaregs bok under leselampa, vil ikke fascinasjonen bli mindre. Snarere tvert imot. I «Øyene i vest» binder hun sammen fergeturer over opprørte sund med alt fra norske vikingjarler og skotske lorder til dagsaktuelle stridstemaer, Alt sammen spekket med anekdoter og fargerike detaljer i et godt og lettlest språk, og med en finstilt balanse mellom å utøve kildekritikk og likevel fortelle de gode historiene. «Øyene i vest» er varmt anbefalt enten du lenge har drømt om fergeeventyr i vesterled, eller du knapt visste at øyene fantes. For resultatet er det samme. Du får lyst til å reise dit.»

Magasinet «REISELYST». Jan/feb 2015

Én tanke på “Norges største reisemagasin «REISELYST» om «Øyene i vest»”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s