Mine reisetips fra Irland – nr. 2

Glendalough

Glendalough kloster er fra den “irske gullalder” da rike mesener sørget for at den grønne øya fikk sine særirske høye rundtårn, keltiske kors og steinkirker. Dette vakre klosteret ble grunnlagt på 500-tallet, ligger syd for Dublin og egner seg som dagstur. Munken Kevin var den første til å slå seg ned i denne stille dalen med to innsjøer. Ravner flyr i skytteltrafikk til reder innenfor gluggene i det gamle rundtårnet som munkene brukte som klokketårn og tilfluktsrom da vikingene begynte å plyndre Irland fra slutten av 700-tallet. Duer hviler på gamle gravstøtter, keltiske kors står i usannsynlige vinkler, panne mot panne, og redder hverandre fra å knuses mot bakken. Vær gjerne på plass i det solen går opp og retter en lyskjegle mot rundtårnet – før turistbussene ankommer. Vil du lese mer? Boken «Irland – en keltisk reise» inneholder også fargefotografier og kart Irland – en keltisk reise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s