Mine reisetips fra Irland – nr. 5

Dingle ligger sydvest i Irland – en vakker halvøy med lange strender, grønne sletter og takkete klipper. I lille Dingle by holdes både det gæliske språket og folkemusikk i hevd i pubene. I Dingle finner du også mange spor fra tidlig kristendom. St Patrick var en av flere misjonærer som kristnet Irland fra omkring -400 tallet og i Dingle finner du gamle keltiske kors, merkete pilegrimsleder opp til det hellige fjellet Mount Brandon og tradisjonelle “beehive huts” – munkeceller i stein. Hvis du ikke skremmes av lave badetemperaturer er det bare å hive seg i Atlanteren – neste stopp er den amerikanske kysten.

Vil du vite mer? Jeg går i dybden i reiseskildringen “Irland – en keltisk reise” https://www.ark.no/boker/Kirsti-Mac…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s