Mine reisetips fra Irland – nr. 3

 

Giants Causeway

Giant’s Causeway ligger langs den vakre Antrimkysten i Nord-Irland. Et naturlig underverk med tusenvis av basaltstaver. Man kan reise dit på dagstur fra Dublin ved å kjøpe billett på en av de mange turistbussene som setter kursen nordover. Men det beste er å reise hit på egen hånd og rusle ned til dette magiske stedet om kvelden – etter at alle turistene har reist sin vei. Som ved alle geologiske merkverdigheter, har irene en myte eller fem knyttet til dette stedet. Giant’s Causeway får navnet sitt etter broen som skal ha gått herfra over til den lille øya Staffa på Hebridene. For de som vil lese mer om dette, omtales myten i boken “Irland – en keltisk reise” Her: https://www.haugenbok.no/Generell-litteratur/Asia/Irland/I9788269040432

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s