«Den 12. mann» Shetlandsfarerne og Jan Baalsrud – ny film

Vil du vite mer? I boken «Øyene i vest»  gjengir jeg en samtale med en shetlender som godt kan huske disse modige nordmennene. Moren hans eide «Norway House» i Scalloway på vestsiden av Shetlands største øy, Mainland, der mennene på Shetlandsbussen bodde når de ikke var på tokt til Norge. Han husker Shetlands-Larsen og besøket til kronprins Olav som oppmuntret motstandsbevegelsen som var stasjonert i denne lille byen. Men mest av alt husker han kanskje skiene og sparken som en av gutta snekret til ham…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s