Reisetips fra Irland nr. 7

Croagh Patrick (Photo: Kirsti MacDonald Jareg)Hvorfor ikke klatre det hellige fjellet Croagh Patrick?

Fra Irland. En keltisk reise

«En barbeint mann trår varsomt i steinuren. Han har lagt igjen skoene ved statuen av St. Patrick, slik pilegrimer også gjør hver «Reek Sunday», den siste søndagen i juli. Da klatrer omkring 25 000 mennesker, mange av dem barføtt, opp Croagh Patricks 764 høydemetre mens redningsselskaper fra fjern og nær står klare til å hjelpe de som brekker ankler, får gnagsår eller hjerteattakk eller blir overopphetet og må hentes i helikopter.

Så hvorfor klatrer irene fjellet hver juli måned? Reek Sunday sammenfaller med den førkristne keltiske festen Lughnasadh (Loo-na-sa). Skikken med å klatre fjell i slutten av juli var opprinnelig til ære for Lugh, guden for håndverk, lys og fruktbarhet. […]»

Fra

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s